A repülőtér rövid története, múltja, jövője

A Zalakarosi Repülőtér a Zalakarost Zalakomárral összekötő út mellett, a két település közigazgatási határán található.

Horváth István zalakarosi lakos alapította és alakította ki saját birtokán 1997-ben, miután repülőgép vezető szakszolgálati engedélyt szerzett. Akkor 50 éves volt. 5 évvel később AFIS (repüléstájékoztató) vizsgát tett, idén (2014) 70 éves, a jó egészségnek örvendő, repülés iránt elkötelezett ember.

A repülőtéren egy iroda épület, szociális blokk és egy 230 m2-es hangár található. A pálya 795 x 25 méter nagyságú, füves. 12 személy befogadására alkalmas légcsavaros repülőgépekig teljes biztonsággal használhatja bármilyen légi jármű.

A magánkézben és magánüzemeltetésben lévő Zalakarosi Repülőtér a sármelléki repülőtér körzetében helyezkedik el. Ideális kisgépes repülőtér. 30 m-es magasságban a KIS-BALATON teljes szépségében, feljebb emelkedve pedig a Keszthelyi öböl, a Keszthelyi hegység és a Hévízi tó maradandó látványa kápráztatja el a turistát. Sármellék közelsége csak fokozza a repülés biztonságát, teljes egészében alkalmas a környező turisztikai vállalkozások (Zalakaros, Hévíz, Kehidakustány, Zalacsány) igényeinek maradéktalan kiszolgálására.
A repülőteret időközben a tulajdonos eladta egy vállalkozónak, aki a turisztikában is jelentős érdekeltséggel rendelkezik Zalakaroson. Ezek után több szakmai bérlője volt, akik sikeres repülőnapokat és egyéb rendezvényeket tartottak a repülőtéren.

2014-től az AVIADO Kft. üzemelteti a repülőteret.

A repülőtér jelenlegi bérlője és a köréje szervezett team a repülésért elkötelezett, szakmailag kiváló, rendezvények szervezésében és lebonyolításában járatos és kellő tapasztalatokkal rendelkező, hozzáértő földi és hajózó személyzetből áll.

A jelenlegi üzemeltető meg kívánja valósítani azt a célt, hogy a repülőtér, valamint a szűkebb és tágabb környéke kedvelt kiránduló célja legyen a belföldi és külföldi pilótáknak, családjaiknak, baráti társaságainak és minden idelátogató vendégnek. Kis és nagy rendezvényeivel integrálódni kíván a környék turisztikai kínálatába.

Cégünk a célok eléréséhez szövetkezik Önnel, Önökkel, azzal a szándékkal,
hogy tartalmas és kulturált kikapcsolódást ajánl kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek!

Keresés

Weboldalunkat a
Tárhely.Eu - Tárhely, Domain és Cloud VPS Szolgáltatás
üzemelteti

Szélessávú internet kapcsolatunkat a
Z-Net Mikronet
biztosítja